URGENT

Una 50a d’empresaris de Pineda s’acollen a les ajudes municipals per a millores als negocis

Compartiu aquesta història

 

Aquestes ajudes s’enfoquen bàsicament a empresaris i botiguers de la localitat que busquen avançar en els seus negocis ja sigui amb la contractació d’aturats, per a la creació de nous autònoms i per empreses que facin millores o es traslladin a Pineda.

En total han sol.licitat aquestes ajudes una 50a d’empresaris. En una primera fase s’hi van acollir una 12a, i a la segona fase s’han inscrit 35 empreses i comerços més.

El consistori de Pineda, afirma que els que van demanar l’ajut a la primera convocatòria, cobraran les ajudes quests dies, mentre que els de la segona fase, depenen del nou pressupost.

En aquest pla, hi ha quatre línies d’ajuts: La primera, per ampliacions, adequacions i millores del local comercial o nau industrial. La segona, per trasllat d’activitats ja existents cap als polígons industrials o zones de concentració comercial.

La tercera, per al foment de l’autoocupació, i la quarta, pel foment de la contractació.

D’aquesta manera, les ajudes per millores als locals comercials o naus industrials i per millores en aparadors, façanes o retolació poden arribar fins a 1500€. També es subvenciona fins a un màxim de 1500 € el trasllat d’empreses ja existents al Polígon Industrial de Pineda o als principals eixos comercials. L’Ajuntament de Pineda també bonifica fins el 95% la taxa d’obertura de nous establiments i aplica una bonificació del 50% de l’impost d’activitats econòmiques durant 5 anys.

Pel que fa a la contractació de nous treballadors, el consistori ofereix 700 € per cada nou treballador autònom de Pineda a l’atur, i que es doni d’alta durant l’any. També ofereix la mateixa quantia per la contractació de persones que estiguin a l’atur un mínim de 6 mesos. L’Ajuntament de Pineda també bonifica amb el 50% de l’IAE a les empreses que ampliïn la mitjana de la plantilla amb un contracte indefinit.

 

Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics