Diferents entitats dedicades a la salut mental s’alien per millorar el servei i l’atenció

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va presentar a Mataró l’Associació Maresme Continuum salut mental i servei a les persones, que pretén articular fins a 4 entitats de la comarca que treballen amb persones amb malaltia mental. Entre elles hi ha la palafollenca Fundació Molí d’en Puigvert o la Comunitat Terapèutica del Maresme. També hi ha el Centre de Formació i Prevenció, i La Klosca-Cet. Totes 4 entitats es dediquen a l’atenció a la salut mental i al servei a les persones, i han creat Maresme Continuum com a aliança estratègica capaç d’oferir una resposta conjunta a les necessitats de l’atenció a la salut mental i de servei a les persones en el Maresme. Es vol unificar criteris a l’hora de programar i actuar a l’hora de tractar les malalties mentals. Ho explica el gerent de la Fundació del Molí, Miquel Angel Ruiz.

Ara les 4 entitats estan identificant les semblanes i els criteris de treball per començar a caminar i a crear projectes. El primer és la creació d’un programa d’orientació professional per a persones amb malaltia mental per tal crear itinenraris formatius i laborals.

Ahir es va fer la presentació de l’Assocació en un acte a la nau Gaudí de la capital del Maresme en la que es van exposar els diferents recursos al seu abast i les intencions i iniciatives que es posaran en marxa a partir d’aquesta aliança.

L’acte va comptar amb la presència del publicista Lluís Bassat, que va parlar sobre Art i Vinculació Social. La presentació es va tancar amb una nova actuació de la palafollenca orquestra de la Bona Sort, composada per persones amb malaltia mental del centre de dia de Malgrat i del Molí d’en Puigverd.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics