Arxiven la querella contra l’alcalde de Blanes per prevaricació i tràfic d’influència

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Blanes ha dictat ja sentència per la querella presentada pel president del Club d’Hoquei de la ciutat, Josep Ridaura, contra l’alcalde, Josep Marigó, per prevaricació i tràfic d’influències.

Ridaura l’acusava de donar tard les ajudes al seu club i, a més, de no justificar les aportacions que es feien a l’escola de música, on estudiaven els seus dos fills.

El jutge entén que, en el cas de l’hoquei, la subvenció no és una “obligatorietat exigible” tal i com manifesta el denunciant i, a més, reconeix que les aportacions sempre depenien de que hi hagués liquiditat per fer-les. La sentencia recull que “Si no existeixen fons, l’ajuntament no està obligat a fer aquest pagament”. A més, el jutge reconeix que si hi va haver retràs no va ser “per voluntat” de l’alcalde sinó perquè en aquell moment no hi havia diners. També considera que, quan Marigó no era alcalde, el club també havia rebut els diners amb retard pel que no veu arbitrarietat en l’actuació dels denunciats.

Sobre les ajudes a l’Escola de Música i la denuncia de Ridaura que es donaven sense justificació, la sentència recull que no hi ha hagut “cap vulneració de les normes administratives” a l’hora de concedir aquestes ajudes ni tampoc en la seva justificació.

El president del club d’hoquei ho relacionava amb el fet que la dona de l’alcalde formava part de la junta directiva i que els seus dos fills hi estudiaven.

En la sentència, a més, culpa Ridaura d’haver presentat la querella “de manera temerària” i li obliga a pagar les despeses judicials. Aquesta no és l’única demanda que el president ha presentat contra l’alcalde de Blanes. Segons Marigó, es tracta d’una “persecució personal” cap a ell i celebra que aquest cas hagi quedat arxivat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics