El govern de Sta Susanna atura l’adjudicació de la recollida d’escombraries

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

La mesa de contractació ja havia triat una de les cinc propostes que s’havien presentat al concurs i només faltava l’aprovació pel ple municipal. El govern local, però, ha decidit aturar el procés i encarregar un informe extern per determinar si les ofertes de les firmes que havien quedat excloses per “baixa temerària” es podien recuperar. Entre aquestes ofertes hi ha l’empresa que actualment té el servei de forma provisional, Germans Alum.

Tot i que l’alcalde de sta Susanna, Joan Campolier, assegura que el que vol és “garantir la millor proposta per al municipi, l’oposició considera que és una forma descarada d’afavorir els interessos d’aquesta empresa.

A més, aquesta empresa, Germans Alum, està sent investigada per la fiscalia en el cas obert contra Campolier per haver adjudicat la recollida de la brossa del municipi “a dit” i per haver deixat fer a l’empresa una planta de tractament de residus en sòl no urbanitzable a tocar de PLF.

Campolier explica que entre la proposta més cara, i la més barata, que és la dels Germans Alum, hi ha una diferència de 100 mil €, pel que el que es vol és permetre que les empreses descartades puguin justificar els seus números.

Quan una empresa presenta una proposta en un concurs públic molt per sota del preu previst pel propi procediment obert, es considera baixa temerària i queda forma del procés. Es dóna el cas que Germans Alum, que s’encarrega de la recollida a Malgrat de Mar, es va presentar a PLF per fer el servei de recollida de la brossa, presentant també una oferta molt inferior a la prevista, pel que també va ser exclosa del concurs per baixa temerària.

Campolier recorda que entorn al cas de l’adjudicació provisional als Germans Alum no està imputat i que cap jutge l’ha citat a declarar, tot i que admet que hi ha una investigació oberta.

El Punt/ Ràdio Palafolls

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics