URGENT

El llibre de Nadal serà sobre el Castell de PLF

Compartiu aquesta història

Aquest Nadal el consistori continuarà amb la seva tradició d’editar un llibre de regal que es repartirà gratuïtament entre els palafollencs a mode de felicitació de Nadal.

El nou llibre engrandirà la col•lecció de títols dedicats al nostre municipi. En aquest cas, el llibre d’aquest Nadal serà sobre la fortalesa del Castell de PLF.

Es tracta de l’edició d’un estudi de dues alumnes de la nostra vila, que l’any passat va guanyar el premi dels Treballs de recerca de Batxillerat que fa l’Ajuntament.

L’estudi, sota el títol de “Reconstrucció històrica del Castell de Palafolls“ documenta la morfologia de la fortalesa i fa una aproximació de com era el castell en la seva època d’esplendor.

De fet el treball, realitzat per les alumnes Marina Ayala i Jèssica Tresserras, s’aproxima al Castell des de 3 òptiques diferents; la històrica, l’artística i l’arquitectònica, En totes tres es comença fent unes aportacions generals per contextualitzar i s’acaba parlant en concret de la fortalesa de PLF, tot plegat amb el suport d’imatges.

Captura (1)

El Castell de PLF està documentat ja al segle X, i tot i el seu estat actual, era un dels més importants de Catalunya, ja que dominava una amplia extensió de terreny, el comprés a la baronia de PLF. En el seu màxim esplendor, el castell va arribar a tenir tres recintes diferenciats. Encara avui es pot entreveure on era la torre de l’homenatge, el dipòsit d’aigua, l’església, restaurada als anys 70, o el patí i la torre de vigia del 3r recinte, el més nou.

Les alumnes han estudiat i proposat una reconstrucció de com seria el castell en el seu moment de màxima esplendor.

El llibre que es regalarà a finals de mes, és una adaptació d’aquest treball de recerca de les alumnes locals.

El llibre es començarà a repartir, com és tradicional, a partir de St. Esteve, quan es farà la presentació coincidint amb el tradicional concert de St Esteva al Casal de l’Avi del centre.

En els últims anys, els llibres han girat entorn al desenvolupament del nostre municipi en els últims 30 anys, un llibre sobre el Rip, un altre sobre la cooperació a Nicaragua, o el de “Mobles, objectes i Foteses” entre d’altres.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics