URGENT

Novembre acaba amb 10 aturats menys al nostre poble

Compartiu aquesta història

 

PLF és, juntament amb Tordera, les úniques poblacions properes on el nombre d’aturats s’ha reduït en l’últim mes.

En el cas del nostre poble s’ha reduït en 10 persones fins arribar a les 756 sense feina. Es tracta d’un descens de l’1,3% respecte a l’octubre i suposa tornar a la dinàmica de reducció d’aturats que s’havia trencat un mes abans. A falta del mes de desembre, el 2014 ha estat un any de reducció de l’atur al nostre municipi. El saldo anual entre apujades i baixades de l’atur a PLF és d’un centenar de persones menys sense feina en el que va d’any.

El mes destacat és que les dades d’aquest novembre són comparables a les del novembre del 2010, i allunyat dels pitjors registres de fa 2 anys, quan a PLF hi havia 150 aturats més que no pas ara. Just fa un any el nombre de persones sense feina també era molt superior. Llavors hi havia 879 persones a l’atur, un 14% més que ara.

L’altre municipi proper amb reducció del seu atur és Tordera, que aconsegueix una rebaixa de l’1.5% i 24 persones respecte l’octubre. En total el municipi veí té 1550 aturats, el que suposa una taxa superior al 22%.

Destacable l’apujada de l’atur que experimenta Malgrat aquest novembre. El municipi té un 4.75% més de desocupats que a l’octubre, després de sumar 74 persones a les seves llistes d’aturats. Amb aquesta apujada el nombre s’enfila als 1632, superant el llindar del 20% de taxa d’atur.

Pineda continua sumant aturats, i ja té un 24% de la població sense feina, el que suposa que gairebé 1 de cada 4 habitants amb edat de treballar no té feina aquest novembre. La població s’acosta als 2900 pinendencs a l’atur. Tot i això la localitat té ara uns 250 aturats menys que fa un any.

Blanes també incrementa els aturats fins els 3860, un centenar més que un mes abans.

A nivell comarcal, el Maresme ha reduït l’atur en prop de 3250 persones fins arribar als 36.650 aquest últim mes.


 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics