Els Mossos tornen a posar en marxa l’Operatiu Grèbol

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Policia de la Generalitat ha posat en marxa a principis de mes i fins el pròxim 12 de gener, el Programa Operatiu Estacional Grèvol amb l’objectiu de prevenir i reduir els delictes més habituals, principalment furts, robatoris en comerços i estrebades al carrer, que es registren durant aquest període nadalenc.

La intenció és garantir la seguretat en els principals eixos i centres comercials d’arreu de Catalunya, incrementant la presència d’agents i patrulles per augmentar la percepció de seguretat. I es que a banda de cotxes logotipats i agents d’uniforme, també n’hi haurà de paisà i vehicles sense distintius que patrullaran a peu i en franges horàries on es preveu una afluència més notòria de ciutadans.

També s’ampliaran les vigilàncies en els horaris d’obertura i de tancament dels establiments comercials, que és quan els lladres aprofiten per atracar a les botigues.

El Pla Grèvol s’estructura en dues fases: la primera, de caràcter informatiu, quees va iniciar el passat 17 de novembre, i que ha consistit en contactes i reunions entre mossos i responsables de les entitats relacionades amb el teixit comercial i empresarial i de zones de restauració per recollir inquietuds, resoldre dubtes i facilitar consells de seguretat que puguin ajudar a detectar i prevenir la realització de possibles il•lícits penals. La segona etapa, que comença ara, consisteix en l’inici del patrullatge de seguretat ciutadana uniformat i de paisà a l’entorn de les zones comercials.

La Policia també vigila amb especial atenció les entitats bancàries, i és que a principis de mes els pensionistes cobren la seva paga doble i són molts els qui van als caixers per retirar els diners. Això fa augmentar el nombre de robatoris a gent gran un cop surten de les sucursals, pel que s’incrementa la vigilància discreta prop de Caixes i Bancs.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics