Comença la campanya informativa de la recollida de l’orgànica a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’ajuntament ha posat en marxa avui la campanya informativa de la recollida de la fracció orgànica al nostre poble, que estarà operativa a finals d’aquest mes.

Gràcies a aquesta campanya uns educadors ambientals visitaran cada llar palafollenca on deixaran informació bàsica sobre el canvi que arribarà a finals d’aquest desembre en la manera de separar els residus a casa.

Bàsicament s’explica l’inici d’aquesta recollida a PLF així com informació sobre què és i com s’ha de portar a terme.

Els educadors ambientals aniran casa per casa per informar i lliurar un kit que servirà per fer la separació de la fracció orgànica. Cada família rebrà un cubell reixat de color marró i de 10 litres de capacitat per fer la separació de l’orgànica a casa. A més s’inclou un paquet de bosses compostables i informació sobre el funcionament d’aquesta recollida selectiva. Ho explica Oriol Bassa, tècnic de medi ambient de PLF

En cas que no es pugui deixar el material en alguna casa, es podran recollir a partir del gener a l’Ajuntament en dies determinats.

La recollida de matèria orgànica a PLF començarà el proper dia 22 de desembre, quan caldrà separar les restes orgàniques, com restes de menjar, fruita, verdura,closques d’ou, marisc o el marro del cafè, del rebuig, per dipositar-la en els contenidors de color marró que s’instal•laran arreu del municipi.

La recollida de la matèria orgànica suposa un important benefici ambiental, ja que és una part important del conjunt de deixalles que es generen a casa, i el fet de separar-la permet convertir-la en adob orgànic i també en energia.

Tots els municipis estan obligats a prestar el servei de recollida selectiva de matèria orgànica i PLF arriba tard a aquest tipus de separació a particulars per manca d’infrastructura, però feia 4 anys que sí es feia amb grans productors.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics