URGENT

Curset de formació per a una 50a de policies a PLF

Compartiu aquesta història

 

Ahir es va fer a PLF una sessió formativa sobre l’ús d’”El Nucli d’Informació Policial”, conegut per les seves sigles, el NIP. Es tracta d’una base de dades única d’informació policial que utilitzen conjuntament les policies locals i els mossos d’esquadra.

Això fa que els diferents cossos policials comparteixin informació per tal de tenir de forma immediata les dades sobre persones que, per exemple, estiguin sent identificades o investigades.

Ahir, 52 agents van rebre formació a la comissaria local sobre el funcionament d’aquesta base de dades i també sobre el procediment penal. Així l’inspector de la policia local de St. Celoni es va encarregar de formar sobre el programa informàtic conjunt i l’advocada Rosa Cuadras, professora de l’escola pràctica jurídica de terrassa, es va encarregar de la part judicial.

Al curset hi van assistir agents i comandaments de diferents policies locals de municipis del Vallès, Gironès, Barcelonès, La Selva i el Maresme.

El curs va durar 6 hores, de 3 de la tarda a 9 del vespre, i la intenció és que es repeteixi en futures edicions.

A PLF s’han fet diferents formacions en els últims temps.

A l’octubre es va fer un curs per a unitats K9 policials on els agents rebien formació sobre els gossos policia, i el mes passat la caserna va acollir un curs sobre les actuacions a fer davant de la conducció sota els efectes de l’alcohol i les drogues.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics