C’s de Blanes demana que es retirin els elements sobre el tricentenari del pessebre municipa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El coordinador de la formació a la citat, Roberto Rivas, ha instat a l’Ajuntament de Blanes a «retirar els símbols i referències polítiques al Tricentenari de 1714 del pessebre municipal».

Rivas ha criticat el que considera ús partidista i manipulació que estan fent des del Consistori, a través d’aquests símbols que res tenen a veure amb les festes de Nadal. Per tot plegat considera inadequat i fora de lloc aquests símbols.

Fa uns dies s’inaugurava davant de l’Ajuntament de Blanes el pessebre monumental que per segon any consecutiu han ideat i creat alumnes de l’Institut Serrallarga de la mateixa ciutat.

Els alumnes, però, expliquen que realment el pessebre no té motius del 1714, sinó de la Guerra dels Segadors. Tot i que la intenció era fer un homenatge al tricentenari, la manca de fets rellevants a la vila durant aquesta guerra, van fer que finalment es reproduís fets de la Revolta dels Segadors, 60 anys abans.

Durant aquesta revolta, a mitjans del sXVII, Blanes va ser atacada per les tropes castellanes. Davant la resistència blanenca, l’artilleria va desembarcar a la vila, aconseguint batre les muralles, cremant les portes i començant a saquejar la vila.

Per recordar-ho, al pessebre reprodueix racons emblemàtics del Blanes de l’època, entre els quals el Palau Vescomtal o l’Església de Santa Maria, a banda d’una muralla trencada, torres de vigilància i una galera com les que es van fer servir en l’atac.

El centre educatiu ha rebut amb sorpresa les crítiques de Ciutadans i recorden que és un treball fet d’acord amb els criteris dels alumnes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics