Al gener comença el nou sistema de peatge tancat pels usuaris de l’autopista amb Teletac

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat aquest dijous el sistema de peatge tancat virtual que entrarà en funcionament a la C-32 al Maresme i al Garraf l’1 de gener vinent. Mitjançant aquest sistema, l’usuari paga pel recorregut real que fa, una mesura que s’emmarca en un pla per assolir una major equitat territorial.

Aquest pla ja es va traduir fa un any en l’aplicació de descomptes del 10% a l’autopista entre Montgat i Mataró. Ara, la Generalitat i la concessionària Invicat (grup Abertis) donen un pas més en aquest pla amb la implantació d’aquest peatge tancat entre Mataró i Palafolls, que comportarà reduccions en el peatge que poden arribar al 80 % en segons quins trams.

Aquest sistema, a diferència d’altres descomptes, inclou tot tipus de vehicle i s’aplica tots els dies de la setmana, tant laborables com festius. Per beneficiar-se’n, però, cal que l’usuari disposi d’un sistema de pagament dinàmic (un teletac). Addicionalment a aquestes bonificacions, continuaran vigents les aplicades per recurrència, vehicles de baixa emissions i vehicles amb alta ocupació. D’altra banda, es mantindrà la gratuïta pels actuals recorreguts interns de l’autopista C-32, com ara el tram entre Calella i Arenys.

Per implementar el nou sistema, la concessionària ha instal•lat un conjunt de pòrtics als diferents accessos per detectar i identificar el pas de vehicles que disposin del sistema de pagament VIA T. Aquesta instal•lació reconeix el recorregut real de cada usuari, sense barreres físiques, i calcula l’import del trajecte efectuat de manera automàtica.

En concret, en el tram Mataró – Palafolls, el nou sistema abasta els accessos de Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt, la barrera i l’accés d’Arenys i la barrera de Santa Susanna. Com a exemple, un turisme amb teletac que fa el recorregut Mataró Nord – Canet de Mar (barrera Arenys de Mar Nord) passarà dels 2,27 euros actuals als 1,37 del sistema de peatge tancat, amb un descompte de prop del 40%.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics