URGENT

Marigó renuncia a ser cap de llista i el PSC de Blanes busca candidat

Compartiu aquesta història

Ahir dijous, l’actual alcalde de Blanes i candidat a la reelecció pel PSC Josep Marigó va presentar a la Comissió Executiva de l’agrupació local dels socialistes la seva renúncia a encapçalar la propera candidatura municipal i va manifestar la necessitat de renovació i de donar un nou impuls al projecte socialista per a Blanes.

Feia mesos que s’especulava amb aquesta renuncia i de fet la carrera per substituir-lo ja havia començat, però no va ser fins ahir que es va fer oficial la decisió de l’alcalde.

mari_457

Amb la renúncia, comença ara el procés d’elecció de la persona que encapçalarà la candidatura socialista a Blanes. Fins a finals de mes es presentaran els avals dels candidats a les primàries. D’acord amb el reglament del partit, cal un mínim de 10 avals de militants per ser candidat o ser proposat per la Comissió Executiva.

Precisament aquesta comissió ja ha proposat un candidat. Es tracta de Miquel Lupiáñez, actual regidor d’Urbanisme, Obra Pública, Participació Ciutadana i Recursos Tecnològics. Aquest és el candidat de l’aparell, però també han sonat noms com el de Lara Torres o Quim Valls. Aquest últim, es va postular com a substitut, però ja s’ha retirat de la carrera per ser candidat, per la manca de suports i perquè volia encapçalar la llista com independent.

Marigó ha estat alcalde de Blanes durant dues legislatures. La primera amb un ampli i tortuós acord de govern amb les forces d’esquerres fins que va fer fora a ERC. En les següents eleccions municipals la formació republicana va acabar donant el govern a CiU. Ara fa 4 anys, Marigó guanyava les eleccions i ha governat amb minoria. Uns anys on el PSC ha viscut diferents crisis internes i els rumors de trencadissa interna han acompanyat aquesta última legislatura dels socialista.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics