L’Argentina extradita la presumpta assassina de la dona enterrada en un bidó de ciment a Lloret

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La presumpta autora de la mort de la dona que va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel•la de Lloret el juny del 2013 ha arribat aquest divendres al matí a Madrid extradida des de Buenos Aires.

Avui dilluns passarà a disposició del jutjat de Blanes que jutja el cas. Les autoritats argentines van concedir l’extradició de la sospitosa però no la del seu fill, també detingut en relació al cas.

La policia va detenir l’acusada a l’Argentina, el seu país d’origen, només uns dies després de descobrir-se les restes de la víctima, Ana Maria Martos, que estava desapareguda des de l’any 2004.

Durant 9 anys no hi va haver cap notícia de la víctima fins que un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones desaparegudes van posar la policia espanyola sobre la pista dels sospitosos de la mort de Martos. Finalment, amb l’ajuda d’un georadar, van localitzar el cos.

A Lloret de Mar mateix van detenir un home, que va admetre que havia enterrat el cos de Martos en una finca després de trobar-la morta al garatge de casa seva. L’home, que va quedar en llibertat sota una fiança de 3.000 euros, nega qualsevol implicació amb la mort de la dona i diu que la víctima va arribar a casa seva viva acompanyada de l’acusada.

El jutjat va dictar dues ordres internacionals de detenció contra l’acusada i el seu fill per la seva suposada implicació en el cas. Dies després es van detenir a tots dos a l’Argentina i ara les autoritats d’aquest país han concedit l’extradició de la dona mentre que han denegat la del seu fill, a qui reclamaven només per estafa, un delicte que ja hauria de prescrit. En el cas de la dona, el jutjat només la podrà investigar pel suposat homicidi i no podrà esclarir si va estafar la víctima, tal com sospita la policia que va fer.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics