Foment aprova l’expedient de l’enllaç del desdoblament de la N-II amb l’autopista AP7

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Ministeri ha aprovat l’expedient d’informació pública definitiu del projecte del futur enllaç de l’A-2, és a dir la nova Nacional IIdesdoblada, amb l’autopista a Vidreres. Aquest enllaç serà el que tancarà el desdoblament d’aquesta via al sud de la demarcació gironina, ja que el govern espanyol ha descartat la idea inicial de fer arribar el doble carril fins a Tordera, pel seu elevat cost. A partir d’aquest nou enllaç i fins a Tordera l’Estat només preveu fer obres de millora a l’actual traçat.

Les obres del nou enllaç a Vidreres, que remodelaran l’actual nus que connecta amb l’autopista AP-7 i la carretera d’accés a la Costa Brava, té un cost aproximat de 16 milions i mig d’euros.

El projecte preveu substituir un dels ramals actuals per un altre que permeti als vehicles que vénen de Barcelona anar a buscar la nova carretera desdoblada en direcció Girona d’una manera més directa.

L’enllaç de Vidreres completarà el tram de desdoblament del Sils-Maçanet que es va començar a construir el passat mes de desembre un cop finalitzat, i obert al trànsit, el tram entre Caldes i Sils.

Les obres inclouen una rotonda de dos carrils a la C-35 per facilitar l’accés al peatge de l’AP-7 i un altre enllaç, que es farà més al sud de l’actual. Per últim, es faran vies de servei a banda i banda de la nacional, que donaran accés als camins i cases que hi ha a tocar de l’N-II (i que ara tenen sortida directa a la calçada).

En total, per dur a terme tota l’obra, s’hauran d’aixecar tres passos superiors. També se’n faran dos d’inferiors a la comarcal (per on passaran les vies de servei) i s’aixecaran cinc murs, que separaran la carretera de les cases i construccions properes.

Ara Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics