Investiguen si l’alcaldessa de Malgrat va cobrar sobresous de la Federació de Municipis

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La jutgessa de Sabadell que està investigant les suposades irregularitats en les remuneracions de la Federació de Municipis de Catalunya, que ja afectarien a 25 càrrecs públics, vol ampliar la instrucció a 10 nous polítics més.

Entre aquests, hi ha l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy o l’exalcalde de St Andreu de Llavaneres, Víctor Ros, entre d’altres alcaldes i diputats.

El fiscal anticorrupció, Fernando Bermjo ha demanat la imputació d’aquests nous carrecs electes, però abans la magistrada ha demanat al Parlament i al Tribunal Suprem si entre aquests carrecs hi ha algun aforat, ja que si fos així el cas passaria a un tribunal superior.

Segons la investigació dels Mossos, des del 2004 diferents membres de la Federació de Municipis de Catalunya han cobrat sous encoberts de dietes. Entre els anys 2011 i 2012, aquestes dietes haurien suposat uns 300 mil € en total. Arran d’això s’han imputat a 25 membres polítics de l’ens.

Campoy podria ser imputada un cop ampliat el periode investigat a mandats anteriors. En concret entre els anys 2004 i 2010.

S’haurien detectat 18 carrecs que van cobrar dietes de forma, suposadament irregulars, dels quals el fiscal demana la imputació de 10, ja que els altres el delicte ja hauria prescrit.

Avui ha estat impossible contactar amb l’alcaldessa de Malgrat, que fa anys que ja no forma part de la Federació de Municipis.

Entre els primers imputats per cobrar suposadament sobresous impropis a través de dietes en aquesta entitat hi ha l’actual president de la Federació, Xavier Amor, que alhora és alcalde de Pineda

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics