La setmana per la Pau de Blanes es centra en les mines antipersona al Sàhara

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’Ajuntament de Blanes, conjuntament amb la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social i la Biblioteca Comarcal, organitza durant aquests dies els actes que formen part de la Setmana per la Pau, que enguany inclouen quatre activitats centrals. El cicle culminarà el 30 de gener, coincidint amb el Dia de la No Violència i la Pau que es commemora en aquesta data en motiu de l’aniversari de la mort del Mahatma Ghandi.

Les activitats d’aquest cicle tenen per objectiu promoure la cultura de la pau a través de campanyes de sensibilització social, amb accions i propostes d’educació, així com dinamitzar i implicar les entitats del territori en l’organització d’actes. També es cerca treballar conjuntament amb la ciutadania per afavorir el creixement d’una consciència cívica i ben informada a favor de la pau.

La Setmana per la Pau 2015 ha començat aquesta setmana amb dues activitats a la biblioteca amb un artista sahrauí, promotor de la campanya Per Cada Mina, una Flor, un projecte de sensibilització ciutadana sobre el mur militar que separa el Sàhara Occidental en dos. Un mur de 2.700 quilòmetres i que amaga entre 7 i 10 milions de mines antipersones i antitancs.

El què s’anomena mur de la vergonya no tan sols separa a milers de famílies sahrauís des de fa més de 30 anys sinó que ha matat o mutilat víctimes civils per culpa de les mines que amaga. Per donar a conèixer aquesta realitat Blanes ha inaugurat l’exposició Art per la Pau que es podrà visitar fins a finals de mes, i aquesta setmana s’ha projectat el documental Las Flores del Muro.

Els actes organitzats a Blanes en motiu de la Setmana per la Pau 2015 culminaran a finals de la setmana vinent amb tres noves cites. La primera serà la Lectura del Manifest per la Pau que es farà el dijous 29 davant de l’Ajuntament i les altres dues activitats s’emplacen per l’endemà divendres 30 de gener.

Es tracta d’una sessió molt especial de l’Hora del Conte, a càrrec d’Asha Miró. Més tard es farà el lliurament dels Fons als Projectes de Cooperació amb el Tercer Món.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics