URGENT

St Genís renovarà aquest cap de setmana el seu vot de poble

Compartiu aquesta història

A mitjans del s. 17 el poble de St. Genís patia, a l’igual que la majoria de municipis catalans una epidèmia de pesta que afectava a gran part de la població.

La medicina de l’època, basada en remeis fets a partir d’herbes i ungüents, poca cos podia fer per salvar les vides dels pacients i la mortalitat va créixer arreu del país.

Davant d’això la majoria de poblacions van fer invocacions als sants protectors. En Majoria de casos a St Sebastià o a Sant Fabià, entre d’altres. És el cas de St Genís que va buscar refugi en la religió i van fer un vot de poble a St Sebastià demanant la seva protecció. El compromís era renovar el vot anualment si el sant intervenia a favor dels vilatans. Des de llavors es fa cada any la renovació de vot.

Ho explica Jordi Ballbé, president de l’Associació de veïns de St. Genís.

-*

D’aquesta manera aquest cap de setmana, St Genís renovar`el vot de poble i ho farà amb diferents activitats festives, en el que es considera la Festa Petita del poble.

Demà dissabte les activitats comencen amb una animació pels més petits a quarts de 5 de la tarda, que acabarà amb una xocolatada popular. Al vespre hi haurà ball amb música en viu.

El diumenge es farà l’acte pròpiament religiós amb un ofici solemne que comptarà amb la participació de la Coral Palatiolo. A la tarda, a les 6 hi haurà sardanes amb la cobla de PLF i posteriorment havaneres amb el grup Ultramar. Una cantada que acabarà amb rom cremat.

Una festa que es costeja amb la venda de números per la diferents sortejos. Ballbé lamenta que l’Ajuntament no subvencioni les activitats festives a St. Genís com sí ho fa al centre del poble.

-*

La devoció a St. Sebastià es va anar perdent. Des de fa uns anys, però, es va recuperar amb una visió més festiva i més oberta a actes lúdica més enllà de l’ofici religiós

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics