L’Ajuntament edita un díptic i obrirà un punt d’informació per les persones que no poden pagar la hipoteca

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’agenda d’activitats del proper mes de març, incorporarà un díptic informatiu editat pel consistori que incorpora tot un seguit d’informació sobre els recursos que existeixen per a tots aquells que tenen problemes per pagar la hipoteca. El díptic explica les etapes del procés que s’engega un cop no es pot fer front al pagament de les quotes hipotecàries i dóna consells per afrontar aquesta situació per assolir una solució per evitar perdre l’habitatge.

A partir dels tres mesos des del primer impagament el banc inicia la reclamació judicial del deute. Segons cada cas, el procés deriva a la subhasta de l’immoble, al llançament o a la reclamació del deute pendent. D’entrada s’aconsella conèixer les condicions del préstecs hipotecari contret i intentar negociar una solució amb l’entitat bancària.

Atès que cada cas és diferent, es recomana sol•licitar suport jurídic i per això el díptic agrupa dades de contacte de diferents serveis d’informació com ara Servei d’Orientació Jurídic del Consistori o de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca que actua a la nostra zona.

En aquest sentit, el consistori ha anunciat que en breu, la PAH comptarà amb un punt d’atenció ciutadana al mateix edifici de l’Ajuntament. Serà un punt d’atenció obert cada dimarts de 10 a 12 h on s’atendrà a les persones que requereixin més informació sobre com fer front a les complicacions per satisfer les quotes hipotecàries. Segons Josep Rueda, regidor d’urbanisme, el següent pas serà crear la Taula per l’Habitatge de PLF per estudiar la situació actual de l’habitatge al municipi.

De tota manera Rueda afirma que ja s’han reunit amb diferents bancs locals i que les execucions bancàries són escasses a PLF. Igualment el consistori pretén que els bancs posin en lloguer social aquells habitatges buits que tinguin al poble.

Aquesta informació arriba un any després que el consistori aprovés una moció presentada per la PAH en la que es demanaven diferents accions per potenciar l’ajuda a les persones amb problemes habitacionals i per posar en marxa un parc d’habitatges socials. El consistori va aprovar també multar els pisos buits de bancs i grans empreses.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics