URGENT

L’Ajuntament de Malgrat rep un premi pel seu web

Compartiu aquesta història

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha concedit els premis d’Administració Oberta en base a l’avaluació que ha realitzat en el 14è informe sobre administració electrònica i en el que avalua la presència dels consistoris a la xarxa i dels serveis que ofereixen als ciutadans.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha rebut el 1r premi de la categoria de consistoris d’entre 5.001 i 20.000 habitants. Un guardó que va recollir el regidor d’Urbanisme, Joan Mercader.

Els informes que han desembocat en aquests premis analitzen si els webs municipals ofereixen tramitació electrònica; si tenen seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions. El regidor de noves tecnologies, Antoni Puignou, afirma que el premi reconeix que l’Ajuntament promou l’administració electrònica per tenir millor transparència, proximitat i agilitat.

Puignou diu que ha estat una sorpresa perque assegura que és fruit d’estar sempre al dia i no la d’aconseguir cap premi. El regidor reconeix la tasca dels treballadors municipals.

El de Malgrat no és l’únic ajuntament guardonat, però si ha estat el més ben puntuat de la seva categoria.

El web de Mataró també ha estat guardonat

El govern català ha destacat que el seu objectiu és comptar amb una administració eficaç, transparent i oberta que acompanyi les iniciatives empresarials i ciutadanes enlloc de fiscalitzar-les.

Més enllà dels premis, l’informe també ajuda a radiografiar la situació actual dels portals web municipals. Dels 950 ajuntaments que hi ha a Catalunya, només 4 encara no tenen web. 3 de cada 4 portals permet fer instàncies online i el 85% permet fer tràmits amb l’administració de forma telemàtica.

Només 2 de cada 10 webs ofereixen la informació del catàleg dels serveis municipals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics