Més grip intestinal que grip estacional

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El clima menys fred del que és habitual fa que la grip encara no hagi arribat amb tot el seu impacte. De fet el CAP de salut tot just ara està començant a atendre els primers casos, que s’aniran incrementant just ara que els termòmetres comencen a baixar.

En canvi la sala d’espera és plena de persones que pateixen el que es coneix com a grip intestinal, és a dir una gastroenteritis de procedència viral i que ha tingut forta incidència en les últimes setmanes.

Ho ha explicat Marta Azuara, infermera del CAP de salut de PLF.

Els casos de grip aniran augmentant a mesura que baixin les temperatures. La principal diferència entre un refredat i la grip, a nivell de simptomatologia, és una febre més alta acompanyada de malestar general, i amb menys mocs o tos que en un refredat.

En cas de notar que s’està agafant la grip el que es recomana és prendre paracetamol cada 6-8 hores, molt repòs i beure líquids.

Habitualment, i si no hi ha altres malalties que puguin complicar-ho, la grip sol millorar en 3 dies i es soluciona del tot en una setmana.

De tota manera qui tingui complicacions, es recomana visitar al metge de capçalera. De fet el CAP ja es prepara per rebre un augment de casos de grip estacional, que enguany s’ha mostrat més resistent a les vacunes administrades des de la tardor.

La campanya de vacunació contra la grip va començar a l’octubre per a la població de risc . Sempre es fa mesos abans de l’arribada del virus per tal que la vacuna faci efecte i el cos quedi immunitzat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics