Blanes habilitarà zones pels gossos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Així ho va aprovar la setmana passada el ple de l’Ajuntament de la ciutat, a instàncies d’una moció presentada per ICV-EUiA i que demana adaptar o crear espais públics per a l’ús compartit per persones i animals de companyia. També era una reivindicació dels veïns que havien recollit un miler de signatures sol.licitant aquest tipus d’infrastructures.

D’aquesta manera, s’ha acordat crear una comissió formada per representants dels diferents grups polítics amb representació municipal, tècnics d’Urbanisme, veïns i col•lectius interessats per tal de buscar i consensuar les ubicacions més idònies per situar aquests espais. Aquesta comissió també haurà d’elaborar un decàleg de normes d’ús que s’incorporarà a l’ordenança reguladora de tinença d’animals que ja existeix a la localitat.

La voluntat de la ciutat és crear dos tipus d’espais. D’una banda adaptar parcialment espais públics per a l’ús compartit per persones i animals, els coneguts “pipi-can”, en diversos barris de Blanes. D’altra banda, es crearan dos parcs exclusius per a gossos, 1 en una zona dins el nucli urbà, amb un horari restringit, i l’altre en una zona perifèrica. Aquest seria el model que ja existeix a PLF, amb el Gorg dels Cans. Aquests espais blanencs, però, a banda de la tanca perifèrica, unes portes d’accés, fonts d’aigua per a gossos i persones i contenidors específics. La moció també demana establir, si és necessari, acords amb els propietaris dels solars i iniciar una campanya d’informació ciutadana

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics