Els veïns dels Pins organitzen patrulles per evitar les bretolades dels joves que van de festa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa mesos que pateixen l’incivisme del jovent que es concentra a la zona d’oci de Blanes. Els diumenges es habitual trobar vehicles amb els vidres trencats, amb els retrovisors arrencats o amb ampolles de vidre esmicolades al terra.

L’últim episodi greu va tenir lloc a finals de desembre. Entre altres, una trentena de vehicles van aparèixer amb els retrovisors trencats.

Tot i que l’Ajuntament destina gran part dels esforços policials del cap de setmana a controlar aquesta zona i els trasllats dels joves a peu entre l’estació de tren i el barri dels Pins, els veïns han dit prou i s’han organitzat en patrulles ciutadanes i la matinada de dissabte a diumenge, vigilen la zona d’oci de Blanes.

Ja són una 10a de veïns que es lleven a les 5 i fins les 7 estan patrullant per evitar disturbis.

Els veïns, s’organitzen en 2 patrulles que es van comunicant per ràdio, no volen enfrontar-se als joves incívics, sinó posar més ulls i vigilar allà on no ariba la Policia Local.

En cas de veure alguna bretolada, la consigna és avisar la policia i, si fos necessari i es pot, retenir l’individu.

Un dels veïns que participa en aquestes patrulles, ha explicat al Diari de Girona que la seva presència és molt dissuasiva pels incívics.

Els veïns reclamen més presència policia per evitar aquests comportaments. De fet en breu tornaran els controls policials a l’estació de trens, per vigilar els centenars de joves que s’apropen a la ciutat per anar de festa.

I és que la majoria de bretolades es fan en el recorregut de la zona d’oci a l’estació de tren, sobretot a la tornada. Per això algunes discoteques han posat un servei de bus gratuït per traslladar els joves a l’estació. Un servei que ha ajudat, segons l’ajuntament, ha reduir el nombre de bretolades en els últims caps de setmana.

Diari Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics