L’exconseller Tresserras defensa la cultura com a peça clau de qualsevol projecte polític

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Joan Manel Tresserras va ser ahir a la biblioteca de PLF per parlar sobre cultura i educació, en una xerrada impulsada pel seu partit, Esquerra Republicana.

Durant la seva intervenció, qui fou conseller de cultura en l’època del tripartit, va defensar la cultura com a una peça fonamental de qualsevol projecte polític, ja sigui a nivell de país com a nivell local. La diferència, afirma, és que a nivell municipal calen polítiques més concretes i que es puguin traduir en accions tangibles.

Tresserras al costat del candidat local d'ERC, Francesc Alemany

Tresserras al costat del candidat local d’ERC, Francesc Alemany

En aquest sentit, Tresserras va assegurar que les polítiques culturals a nivell local cal que garanteixin el bon rendiment de les infraestructures com biblioteques, el correcte funcionament dels serveis que permetin accedir a la cultura, com el wifi o la senyal de TV i que l’oferta cultural promoguda pel consistori estigui en consonància amb el que la gent vol.

També va fer especial incidència en la necessitat de potenciar i acompanyar les iniciatives del teixit associatiu local per tal d’ajudar a la integració dels nous vinguts per fer créixer el sentiment de pertinença a un municipi.

Entorn a l’educació, considera que el municipi ha de ser un acompanyant de l’ensenyament reglat per poder ajudar completar el procés educatiu. Creu que cal aprofitar les sinèrgies.

Tresserras va participar a la primera de les xerrades del cicle Palafolls a Debat, organitzat per ERC per tal de posar en debat el model de poble. En les properes xerrades es parlarà sobre l’atur i el treball, la marca o el màrqueting de les ciutats entre d’altres. La propera xerrada serà a finals d’aquest mes de febrer.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics