Blanes vol protegir les xemeneies de l’antiga Safa

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fa unes setmanes l’empresa tèxtil Nylstar, l’antiga Safa, va demanar a l’Ajuntament de Blanes poder enderrocar una de les antigues xemeneies de la factoria i que actualment està en desús. La intenció de la companyia és crear un nou moll de càrrega.

Per fer aquesta actuació han demanat la llicència i, per normativa, el consistori no hauria de tenir inconvenients per concedir la llicencia d’obres a mitjans de febrer, segons ha explicat en l’últim ple municipal el regidor d’Urbanisme, Miquel Lupiánez.

Ara bé, l’Arxiu Municipal ha alertat que aquesta antiga xemeneia podria tenir un valor patrimonial i cultural, i que caldria estudiar en profunditat la qüestió abans de permetre el seu enderrocament definitiu.

Per això, en el ple es va introduir d’urgència un punt en l’ordre del dia per tal de suspendre temporalment l’atorgament dels permisos d’enderroc, i les conseqüents obres d’ampliació i reforma.

L’objectiu primordial segons Lupiáñez, és poder negociar amb l’empresa un possible conveni per tal de preservar la xemeneia donat que, tot i potser no tenir un valor arquitectònic significatiu, sí que el té de patrimonial i sentimental a la vila.

L’antiga Safa, Sociedad Anónima de Fibras Artificiales és una empresa molt arrelada a la vila, i en els seus millors temps hi treballaven milers de persones. Molta immigració de la que es va assentar a la nostra zona van venir atrets per les possibilitats de treball en aquesta factoria tèxtil.

Tots els grups hi van estar d’acord i ara s’haurà de buscar la manera perquè l’empresa pugui créixer en espai sense afectar aquesta xemeneia, que podria ser considerada com a símbol industrial del municipi.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics