PLF recull 18 tones de l’orgànica en el primer mes de la recollida selectiva

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Durant el passat gener, el primer mes sencer en el que es va recollir l’orgànica de forma separada a PLF, l’empresa gestora de la brossa a PLF ha recollit 18 tones d’orgànica a la nostra vila.

Aquesta quantitat suma els residus orgànics generats als domicilis i els generats pels grans productors, com ara restaurants, hostals o residències geriàtriques.

Aquestes 18 tones representen un 30% del total dels residus recollits a la nostra localitat a través de la recollida selectiva. El regidor de medi ambient de PLF, Josep Rueda creu que són uns bones dades, i espera que quan les famílies s’hagin adaptat al nou sistema pujarà el percentatge de recollida de l’orgànica.

A banda d’augmentar el nombre de tones recollides, també caldrà eliminar els residus impropis. És a dir, evitar que es colin als contenidors marrons residus que no siguin orgànics. Tot i això, el consistori explica que en el cas de PLF, el nombre d’impropis ha estat menor del que s’esperava, tenint en compte que era el primer mes de recollida, però encara ha estat molt evident la presència d’envasos o paper dins el contenidor marró, on exclusivament s’hi ha de dipositar els residus orgànics.

En el mateix mes, Malgrat (amb el doble de població) ha recollit 4 vegades més, amb 60 tones, i Pineda prop de 50 tones.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics