El Síndic de Greuges fa 41 actuacions a PLF durant l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta setmana l’oficina del Síndic feia públic el balanç i l’informe anual corresponent al 2014, on es detallen totes les actuacions fetes a Catalunya.

En aquest sentit, el Síndic va rebre 41 sol•licituds referents a PLF. Unes actuacions que es divideixen en 17 queixes i 24 consultes referents tant a la gestió de les administracions públiques com Ajuntaments o Generalitat, així com a grans empreses que donen serveis com aigua, llum gas i telèfon.

Tot i que són dades molt similars a la d’anys anteriors, és veritat que cada any hi ha fluctuacions en el nombre tant de queixes com de consultes. L’any passat a més, va ser el primer que l’Oficina del Síndic va desplaçar-se al nostre municipi per recollir in situ les qüestions dels palafollencs. Va ser el passat mes de març, quan en un matí una 12a de persones o entitats van presentar les seves demandes al Síndic.

Per a molts aquesta consulta al Síndic és l’última opció per resoldre els seus conflictes amb l’administració o per reclamar algun dret davant d’empreses de serveis.

Aquesta mateixa setmana, el Síndic també ha estat present a Malgrat de Mar on ha atès a 21 persones que han presentat 12 queixes i 10 consultes. Les problemàtiques plantejades estaven relacionades amb temes de consum i amb serveis socials, urbanisme, medi ambient i tributs, entre altres. 3 de les 12 queixes presentades anaven dirigides a l’Ajuntament de Malgrat . Per contra del que va passar a PLF, totes les visites ateses eren de persones veïnes del poble.

L’informe del Síndic de l’any passat indica que a Malgrat es van fer un total de 47 actuacions, a Pineda 129, a Tordera 46 i a tota la comarca prop de 1500.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics