La candidata a l’alcaldia de Pineda per Convergència plega 3 mesos abans de les eleccions

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

D’aquí justos 100 dies es celebraran les eleccions municipals. A la majoria de municipis els partits ja han engegat els motors per la carrera electoral, a Pineda però CDC haurà de començar de zero, ja que la que havia de ser la primera dona al capdavant de la formació, la periodista Maria Cinta Méndez, plega al•legant motius personals 4 mesos després que fos proclamada com a candidata.

Ho va anunciar dilluns passat en una reunió de l’executiva local que també va escollir de sorpresa un nou candidat.

L’ex-candidata ha assegurat que plega per motius estrictament personals que l’impedeixen dedicar-se al cent per cent a la candidatura, però que seguirà col.laborant amb el partit.

L’assemblea dels nacionalistes va escollir com a candidat a un vell conegut de la formació, Francesc Horta , que ja va ser president local del partit i regidor al consistori pinedenc entre el 91 i el 95.

Ara com ara caldrà esperar a ser ratificat per l’assemblea com a candidat de Convergència, però d’entrada l’elecció d’Horta obre la porta a un acord amb Unió per fer una llista conjunta.

A Unió, el nomenament d’Horta es veu amb bons ulls i asseguren que el pacte està més a prop.

No és la primera vegada que CDC de Pineda ha de canviar de candidat just abans de les eleccions. Fa 4 anys va ser Joan Rodés, que va sorprendre tothom quan va anunciar set mesos abans de les eleccions que plegava. Els seus motius van ser personals i professionals. Llavors es va buscar un substitut en el jove Guillem Mateo, que llavors era president local. Mateo, que tothom donava per fet que repetiria aquest 2015, va anunciar l’estiu passat que hi renunciava perquè no tenia el suport de militants històrics del partit. Els resultats electorals de CiU a Pineda han anat a la baixa des del 2003 passant de 9 a 3 regidors al consistori.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics