El ple de PLF aprova un pressupost d’11.3 milions d’€ per aquest any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb els vots favorables del govern municipal, PSC i Iniciativa, es va aprovar divendres el pressupost municipal pel 2015, l’últim del mandat. Un document de s’enfila fins els 11.3 milions d’€. Això suposa una reducció del 25.7% respecte al pressupost de l’any passat, quan era de 15.3 milions.

Les principals vies de finançament del consistori continuaran sent els impostos directes, com l’IBI, IAE o el de vehicles i les taxes i preus públics.

Les principals despeses previstes per aquest pressupost són les corrents en bens i serveis, és a dir les necessàries pel funcionament habitual del consistori i les de personal, tot i que en aquest cas hi ha una disminució del 0.8% respecte l’any passat.

3.5 de cada 10€ dels 11.3 milions del pressupost, el consistori se’ls gastarà en benestar comunitari, davant de l’euro destinat a Seguretat ciutadana o a serveis generals.

En el capítol d’inversions, el consistori hi destinarà 3 milions 300 mil€. La major part, més de 2 milions i mig, destinats a la urbanització d’aigua i sanejament dels sectors industrials i a Sta Maria. Les altres inversions més importants seran les actuacions al castell amb 180 mil€ o la creació de la giroala a St Lluis amb 200 mil. Ho explica el regidor d’hisenda de PLF, Josep Ribas.

El pressupost no contempla la concertació de cap crèdit, pel que si es compleix les previsions del document, el consistpri tancarà l’any amb un rati d’endeutament deñ 21.45%, lluny del 75% del pressupost ordinari que marca de límit la llei.

El pressupost es va aprovar amb l’abstenció de CiU i el vot en contra del PP i d’ERC.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics