URGENT

Valentí Agustí anuncia que optarà a la reelecció a l’alcaldia de PLF

Compartiu aquesta història

Centenars de persones van omplir dissabte el migdia les aules de l’antiga llar d’infants, ara transformades en sales d’esports per la salut, per acomiadar a Valentí Agustí en el dia de la seva jubilació com a metge de capçalera del CAP de Salut de PLF.

Va ser en el decurs d’aquesta festa, quan en el seu discurs, el propi Agustí va anunciar que la seva intenció de repetir com a cap de llista del PSC de cara a les properes eleccions municipals del maig.

De fet en el seu discurs Agustí també assegurava que volia continuar involucrat amb la salut del poble, pel que demanaria poder ser regidor de sanitat en el que queda de legislatura.

Agustí és alcalde de PLF des del 1983, cosa que el converteix en el més antic de la comarca i un dels més longeus de Catalunya. En la majoria d’aquests 8 mandats ha governat amb majoria absoluta, tot i que també en la majoria ho ha fet amb un pacte de governabilitat, ja sigui amb CiU o, en aquesta última, amb ICV-EUiA.

Feia temps que Agustí desfullava la margarida per acabar de decidir si es presentava a la reelecció. De fet a mitjans de mandat s’especulava que Agustí renunciaria a repetir i que delegaria aquesta responsabilitat en d’altres companys socialistes. L’alcalde assegura que pren la decisió de tornar-se a presentar després de pensar-ho molt i , precisament, empès pels seus companys de partit.

Agustí és l’últim a sumar-se a la carrera electoral i es confirma que la majoria de formacions confiaran de nou amb el mateix candidat que en les últimes eleccions municipals. El PP, ERC, i, sembla que ICV-EUiA, també repetiran cap de llista. Només CiU canviarà el cap visible de la formació i Ciutadans s’estrenarà als propers comicis, tot i que encara no han confirmat qui serà el seu alcaldable.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics