Comencen els treballs de substitució de la coberta del teatre

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Ja fa dies que l’empresa encarregada de la reforma del teatre municipal està fent els primers treballs encarats a preparar les obres. Una de les primeres actuacions indispensables és la substitució del teulat original de l’equipament, datat de mitjans del segle passat i que està fet de fibrociment d’amiant, un material molt utilitzat en el seu dia, però que s’ha demostrat perillós per la salut, per les microfibres que utilitza.

Tenint en compte que la substitució d’aquests elements pot causar el seu trencament i que s’escampin aquestes microfibres s’ha requerit d’una empresa especialitzada per a la seva substitució. Els treballs s’estan fent aquests dies pel que s’ha delimitat una zona de seguretat al perímetre del teatre mentre es substitueix la coberta.

Els treballs de reforma del teatre volen bàsicament resoldre els problemes de climatització de l’equipament, mentre que alhora es rehabilita per complet el centre cultural. Van ser els problemes de climatització i el mal estat de la coberta, cosa que provocava el perill d’esfondrament, que es va tancar el teatre fa uns anys. Les obres han trigat a comenzar èr problemes amb l’adjudicació, com avança el regidor d’urbanisme de PLF, Josep Rueda.

Les obres, impliquen la substitució de la coberta d’uralita per una de tipus sandwich que garanteixi un bon aïllament i climatització.

El consistori ha decidir també no tornar a fer un fals sostre i mantenir visible l’encavallada de fusta original del teatre, que es restaurà i es tractarà per fer-lo visible al públic.

La reforma també actuarà en el canvi dels sistemes de climatització i d’il•luminació per adaptar-los a les noves necessitats., a banda de canviar la pintura de la platea i la millora d’altres aspectes com el sistema de sonorització.

Les obres de remodelació del teatre estaran enllestides del tot cap al mes de maig o juny, però abans ja es podrà utilitzar per alguns actes.

La reforma compta amb diferents ajudes econòmiques d’altres administracions, com 200 mil€ de la diputació pel sostre o ajudes de la Generalitat per la il•luminació i la climatització.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics