La Generalitat no garanteix la gratuïtat de l’autopista del Maresme quan acabi la concessió

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

L’any 2021 finalitza la concessió de la C32, l’autopista del Maresme, la via de pagament més antiga d’Espanya. Tot i això, el govern català encara no aclareix si un cop acabada la concessió a Abertis, els conductors deixaran de pagar el peatge.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha explicat als alcaldes del Maresme que no es pot descartar cap escenari un cop acabi la concessió d’aquí a 6 anys.

Tot i així, el conseller Vila ha reconegut que al Maresme ”la situació és injusta”.

Vila ha explicat que ‘hi ha formules de funcionament un cop acabi la concessió com ara que sigui gratuïta, que es pagui pel manteniment o que es pagui un preu simbòlic per finançar el transport públic. Tot i això, el Conseller ha afirmat que ”no es prendrà cap decisió que no es vegi bé des del territori i cal consensuar les decisions”.

El conseller Vila, que es va reunir divendres amb els alcaldes del Maresme, va explicar que la Generalitat revisarà el model de les vies ràpides a tot el país, on els pròxims anys s’esgoten les concessions, i que es poden acordar diferents formes de gestió. Aquestes fórmules, seguint les directrius europees, es basarien en un sistema de pagament per ús i per contaminació. Segons va dir, però, quan arribi el moment es tindrà en compte l’opinió de cada territori.

Vila va recordar que la Generalitat disposa de 400 milions que s’haurien d’invertir en infraestructures viàries a la nostra comarca.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics