Sta Susanna adjudica les escombraries a empresa que havia descartat primer i que està sent investigada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El govern de CiU, que té majoria absoluta a Santa Susanna, va ser l’únic que va votar a favor de concedir la gestió del nou contracte de la brossa a l’empresa Germans Alum pels deu anys vinents.

Aquesta empresa està sent investigada pel jutjat d’Arenys de Mar en el cas obert contra l’alcalde de Sta Susanna, Joan Campolier, per haver-li cedit la recollida de les escombraries “a dit”. També s’investiga l’empresa i l’alcalde per l’aparició d’una planta de tractament de residus en sòl no urbanitzable a Ciutat Jardí.

Es dóna el cas que l’oferta presentada per Germans Alum va ser descartada en un primer moment per la mesa de contractació, ja que s’ofertava a un preu molt més baix del que preveia l’oferta. Això feia pensar a la mesa que no es podria fer la recollida de la brossa amb els preus que ofertava l’empresa. Una situació igual a la que va passar a PLF, on aquesta mateixa empresa va ser descartada per fer una oferta excessivament a la baixa.

Tot i l’informe desfavorable de la mesa de contractació el govern de Sta Susanna va encarregar un informe extern que avalués la viabilitat de l’oferta que havia quedat descartada. L’informe extern encarregat donava suport a l’oferta i amb aquest argument es va votar en el ple.

L’alcalde de la localitat, però, es va abstenir en la votació en entendre que s’havia de mantenir al marge a propòsit de la causa oberta contra ell.

Tot i això, Campolier defensa la tria feta tant pel servei impecable que està duent a terme i per l’oferta econòmica. Per l’alcalde, no s’han de barrejar els conceptes i explica que Germans Alum compleix amb tots els requisits per garantir el millor servei per Santa Susanna”.

L’adjudicació del servei de la recollida de la brossa a l’empresa malgratenca Germans Alum s’ha establert en 303.000 euros anuals. El concurs, per a deu anys, inclou també la recollida dels voluminosos, de les diferents fraccions, incloent-hi l’orgànica, i el canvi de tots els contenidors de la població, uns 250.

 

El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics