URGENT

El ple de Malgrat tractarà la problemàtica dels malalts d’Hepatitis C

Compartiu aquesta història

Ho farà a través d’una moció presentada per ICV-EUiA a la sessió de demà al vespre i que demana que els malalts d’Hepatitis C puguin rebre el tractament necessari a cost del sistema nacional de salut.

La moció demana que les administracions declarin la situació dels com a emergència sanitària, i també vol denunciar l’actuació de la farmaceutica que té la patent del fàrmac per lluitar contra l’hepatitis C al consisderar-la anticompetitiva i monopolística.
El document també critica la decisió del Govern espanyol de renúncia a la importació de genèrics produïts a tercers països i insta als organismes internacionals i als països de la UE que modifiquin la legislació de les patents. Aquesta és una de les 2 mocions previstes demà al plenari. L’altra també està impulsada pels ecosocialistes i demana donar suport a l’asil polític per a un activista sahrauí condemnat a cadena perpètua per haver participat a les protestes d’El Aaiun del 2010.

Aquests seran 2 dels 13 punts a l’ordre del dia del ple de demà, que inclourà l’escenificació del trencament del grup municipal de CiU en dos, amb l’escissió dels 3 regidors crítics, que a partir d’ara formaran part del grup no adscrit.

Però també parlarà de diferents conceptes salarials i de retribucions del personal del consistori  o es donarà compte de l’informe de morositat de  l’últim trimestre de l’any passat i del resultat pressupostari del 2014.

El ple començarà a les 7 de la tarda a la sala de plens del consistori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics