Escissió a CiU de Malgrat de Mar a 2 mesos i mig per les eleccions

ciu

Feia molts mesos que la relació entre els regidors nacionalistes no era bona i s’evidenciava en els plens on fins i tot han arribat a votar de forma diferenciada.

Demà, al ple corresponent amb mes de febrer, es farà oficial el trencament del grup municipal amb l’escissió de 3 dels 5 regidors de la federació que abandonen la formació i passen al grup no adscrit al consistori pel que queda de mandat.

Les tensions arrenquen per la designació de la cap de llista per les eleccions municipals. L’actual portaveu de CiU, Neus Serra, de CDC, es va presentar com a candidata de nou a l’alcaldia per la federació amb l’aval dels bons resultats aconseguits en els últims comicis, mentre que UDC proposava a la regidora Carme Ponsa com a alcaldable. Finalment no hi ha hagut acord, i 3 dels 5 regidors actuals del consistori passen al grup no adscrit i, probablement es presentaran a les eleccions municipals sota el paraigües d’un nou partit.

L’actual portaveu de CiU, Neus Serra, agraeix el pas enrera fet per Ponsa i els altres 2 companys , però demana que retornin les seves actes de regidors, ja que els recorda que van ser escollits per ser membres de la federació i que no poden usar aquesta condició per promocionar un nou projecte polític.

Per la seva banda, Ponsa, reconeix que estan creant un nou projecte per a Malgrat i assegura que no lliuraran les actes, ja que es van presentar a les eleccions per treballar pels malgratencs i ho continuaran fent des del grup de no adscrits. Ponsa expliquen que marxen per desavinences.

Han acompanyat a Ponsa els regidors Pep Roig i Mireia Castellà.

D’aquesta manera el grup municipal de CiU es redueix a 2 membres; l’actual portaveu i virtual cap de llista, Neus Serra i Jofre Serret. La pèrdua de més de la meitat de representants fa que CiU ja no sigui la principal força a l’oposició, que passarà a ser ERC.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics