Augmenten els accidents laborals al Maresme durant l’últim any

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El 2014 ha trencat la tendència a la baixa de la sinistralitat laboral a la comarca. Durant tot l’any es van notificar 2.805 baixes laborals com a conseqüència d’accidents a la feina, el que suposa una mitjana de 7.7 accidents al dia. Això implica uns 200 accidents més que un any abans.

Un augment que es dóna directament en els sinistres lleus, que va registrat un augment en nombres absoluts de 204 accidents.

De fet La gran majoria d’aquests sinistres, el 99,35%, van provocar ferits lleus, mentre que només el 0.6% van tenir un pronòstic greu i una persona va perdre la vida al Maresme a causa d’un accident laboral.

Un any abans no s’havien comptabilitzat víctimes mortals, i en quan als ferits pronosticats de “greu” la xifra va ser la mateixa que un any abans.

Per sectors econòmics, els serveis, la construcció i l’agricultura van comptabilitzar més sinistralitat laboral, en canvi a la indústria es van registrar els mateixos accidents que l’any anterior.

L’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, ha informat d’aquestes xifres i ha indicat que l’índex d’incidència laboral es situa en prop de 3450 accidents  per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social a la comarca. Això implica un augment del 4,74% respecte l’any anterior.

treballador-construccio-casc

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics