URGENT

Lloret traurà locals d’oci de la principal via turística per traslladar-los a altres zones

Compartiu aquesta història

Generalitat, empresaris i l’Ajuntament han enllestit la redacció d’un pla amb accions concretes per tal de reconvertir i modernitzar la destinació turística.

Entre les accions més immediates destaca la intenció de fer un pla d’usos que determini quins establiments poden haver-hi a l’avinguda Just Marlès, la principal via turística de la localitat i on es concentra l’oci nocturn de Lloret.
Es vol descongestionar aquesta zona i establir una àrea alternativa on es puguin traslladar bars, discoteques o locals de menjar ràpid.

Per ajudar al canvi d’ubicació, l’ajuntament oferirà incentius per promoure que els establiments vegin interessant deixar aquesta via principal.

L’objectiu d’aquesta mesura és fer compatibles els usos turístics amb els residencials en una zona on bàsicament hi prolifera un tipus concret de negoci que comporta molèsties a veïns i que fa que la gent no vulgui viure al centre.

Durant aquest mandat, l’ajuntament ja havia intentat aprovar aquest pla d’usos per l’avd Just Marlés, però va topar amb l’oposició del sector turístic. Ara, amb aquest acord a tres bandes, el que es busca és determinar quines activitats es poden quedar a l’avinguda i quina limitació es posa a alguns tipus d’activitats (com discoteques, bars, botigues multiproducte o els locals de menjar ràpid).

Aquesta és una de les propostes del pla operatiu, que s’ha conegut aquesta setmana, després d’un any de treball.

El document estableix accions a curt, mig i llarg termini. Entre aquestes hi ha completar el camí de ronda al llarg de tot el municipi per connectar amb Tossa i Blanes o  implementar accions d’eficiència energètica i d’ús d’energies renovables. Font:Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics