L’Alt Maresme compta amb un nou servei d’assessoria per evitar desnonaments

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els veïns dels municipis que formen part del partit judicial d’Arenys de Mar, entre ells PLF,  ja disposen d’un servei gratuït que els pot ajudar a evitar la pèrdua de l’habitatge habitual per impagament de la hipoteca. Es tracta del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge, que s’ha presentat aquest dimarts a Arenys de Mar, i que és una iniciativa de la Diputació de Barcelona, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els ajuntaments, el Consell Comarcal i el Col·legi d’Advocats.

Aquest servei es presta, sempre amb cita prèvia, a l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Consell Comarcal del Maresme i a l’Oficina d’Habitatge d’Arenys de Mar, però també s’hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d’habitatge dels diferents  municipis de l’Alt Maresme.

D’aquesta manera, un cop comprovades les condicions d’accés al servei, és a dir, ser propietaris d’un únic habitatge que s’utilitzi com a residència habitual i no poder afrontar el pagament de la hipoteca,  seran entrevistades per un lletrat especialitzat qui, després d’estudiar el cas, farà una proposta de modificació de les condicions del deute.

Aquesta proposta es transmet a Ofideute, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que serà l’encarregat de fer la mediació amb l’entitat financera corresponent per tal de poder alleugerir la càrrega a les famílies.

En aquest sentit s’atendran tant les persones que tenen  previsió de no poder fer front als pagaments en un futur pròxim, les que ja es troben en situacions d’impagament, i ja estiguin en l’inici de la reclamació judicial o les que ja tenen  la data de subhasta de l’habitatge.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics