Malgrat debatrà el futur de les Mines de Can Palomeres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els dies 20 i 21 de març es celebraran les 1es Jornades Espai Mines de Can Palomeres, amb les que es vol parlar de l’estat actual de les mines i, sobretot, encetar el debat sobre que fer amb aquest espai de Malgrat.

Les jornades donaran a conèixer les actuacions que es realitzen en aquest entorn, i promouran l’intercanvi d’experiències i de metodologia. Tot plegat ha de servir per  iniciar un procés de participació ciutadana per definir el futur d’aquest espai. És per això que les jornades són obertes a tothom.

Les Mines de Can Palomeres recorden un breu, però intens passat miner de Malgrat de Mar, que a finals del s.XIX i fins la primera Guerra Mundial va mantenir obertes algunes mines de ferro que explotava, en la majoria del seu temps, una companyia francesa.

100 anys després del seu tancament definitiu, les mines resten abandonades, i han estat objecte de vandalisme. Ara com ara les mines han esdevingut un refugi important per als ratpenats.

Les jornades, que es faran a l’arxiu municipal,  es dividiran en dos dies. Divendres es presentarà el llibre “El tresor ecològic de les Mines de Can Palomeres: els ratpenats”  fruit de la desena Beca d’Investigació Vila de Malgrat organitzada per l’Ajuntament. Ja dissabte diferents experts parlaran d’aquest espai des de diverses disciplines com l’arqueologia, l’ecologia o l’espeologia.

Després d’escoltar els diversos tècnics, els ciutadans podran entrar en el debat per aportar idees  sobre el futur d’aquest espai que durant molt temps ha viscut d’esquenes a la població. Les jornades acabaran amb una passejada per l’espai.

Per participar a les jornades cal inscriure’s a través del web de l’Ajuntament de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics