Pineda troba inversor per una gran àrea comercial amb un miler de llocs de treballs previstos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament ha aprovat un conveni urbanístic amb el grup inversor francès per desenvolupar una àrea de superfícies comercials mitjanes (de fins a 2.500 m2) en els terrenys del pla parcial 1, així com d’un eix comercial que acabaria unint l’Avinguda Hispanitat amb Pineda centre, on també hi haurien d’altres espais destinats a usos turístics i de lleure.

El conveni preveu la construcció de fins a 40.000 m2 de sostre comercial en un espai total de 120.000 m2. Tot plegat amb una inversió que superaria els 40 milions d’euros, i la previsió de creació d’entre 1.000 i 1.500 llocs de treball.

La resta de terrenys del  Pla Parcial es destinarien a un equipament, a usos residencials i hotelers i a un gran parc al costat de la riera.
Segons ha informat el consistori durant els últims dos anys, l’Ajuntament ”ha estat treballant discretament en la proposta d’aquest projecte a inversors nacionals i internacionals”. Recorden que l’espai proposat tenen “una situació i comunicacions òptimes”.

Finalment, l’acord e va signar divendres passat amb una empresa francesa amb seu a Nimes i especialitzada en el desenvolupament integral (construcció, comercialització i gestió) d’espais comercials, hotelers i residencials.
L’acord preveu que, l’Ajuntament impulsarà una modificació del planejament urbanístic que permeti desenvolupar el projecte comercial”. A partir de llavors, ”els inversors es fixen un termini màxim de 36 mesos per executar les obres d’urbanització i construcció, i comercialitzar els establiments, que serien gestionats en règim de lloguer per la pròpia empresa francesa”.
Per la seva banda, el grup inversor s’ha compromès ‘a promoure la contractació prioritària de treballadors residents a Pineda i a elaborar un Pla de dinamització global del comerç local, ”perquè el teixit comercial local també resulti reforçat amb el desenvolupament de l’àrea i a donar un tracte preferent al comerciants locals que puguin tenir interès a implantar-se al nou espai”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics