Blanes demana a 5 bancs que posin en lloguer els seus habitatges buits

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En els últims mesos l’Ajuntament ha verificat el cens de pisos buits de la ciutat que són propietat d’entitats bancàries. Un cop detectats ha demanat a l’empresa municipal d’aigües que detalli el consum d’aquests immobles per tal de saber quins estan desocupats des de fa més de 2 anys.

Després de comprovar que els pisos sense consum estaven realment desocupats, es va arribar a la xifra final de 12 pisos de propietat de 5 entitats bancàries diferents.

En compliment d’un acord de ple municipal de l’any passat, el consistori ha enviat un requeriment a les 5 entitats bancàries propietàries d’aquests pisos buits per tal que cedeixin l’habitatge a l’administració perquè el pugui gestionar en règim de lloguer social. Si no ho fan, es podrien enfrontar a sancions que poden arribar fins a 900.000 €.

D’aquesta manera es vol incentivar la creació d’un parc d’habitatge social per a les famílies més desfavorides de la ciutat.

PLF va aprovar també una moció similar a la blanenca. Fruit d’aquella moció, aprovada per assentiment, s’ha posat en marxa un servei d’assessorament per a aquelles famílies que tenen dificultat per pagar la hipoteca i el lloguer.

Segons el consistori, ja s’han reunit amb 3 entitats bancàries locals per trobar un acord pel que cedeixin 1 o 2 immobles dels que tenen buits a la nostra vila per tal que l’Ajuntament en pugui gestionar uns lloguers socials per a les famílies més necessitades o amb problemes habitacionals.

D’altra banda, Blanes també ha donat a conèixer que l’any passat es van gestionar 1.374 expedients d’ajuda a famílies en situació de Pobresa Energètica.

En aquest cas el consistori ha donat un cop de mà per pagar les factures dels subministraments bàsics com llum, gas i aigua, per evitar el tall d’aquests serveis.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics