Detecten un nou pugó a Blanes que podria afectar els conreus de blat de moro, ordi o civada

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Lleó han localitzat, per primera vegada a Europa, el conegut pugó groc de la canya de sucre en  plantacions de cítrics a Blanes i al camp de Tarragona.

Aquest pugó s’alimenta de plantes de la família de les gramínies i els científics encara no s’atreveixen a predir el grau d’amenaça per als extensos cultius europeus d’aquest tipus de plantes, com l’arròs, el blat de moro, civada o ordi.

Aquest pugó, és natiu d’Amèrica del Nord, encara que ha aconseguit expandir-se per tot el continent americà, on és conegut com “al pugó groc de la canya de sucre” i és una plaga en el cultiu d’aquesta planta, on actua com a vector de virus, disminuint la seva producció.

Els investigadors consideren probable que l’espècie hagi arribat pel sud de la Península Ibèrica arran de l’expansió del cultiu de la canya de sucre al nord d’Àfrica.

Els investigadors recorden que la canya de sucre és un cultiu pràcticament marginal al continent europeu, pel que no s’espera que el pugó es converteixi en una plaga, han alertat que es desconeix fins a quin punt podria ser una amenaça per als cultius d’arròs o blat de moro.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics