Fan córrer el rumor de la presència  d’un home sospitós al centre de PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest cap de setmana les xarxes han anat carregades d’un missatge que alertava de la presència d’un “home sospitós” als voltants del parc i el Palauet, i se’n dóna la suposada descripció física. Segons les xarxes es tractaria d’un home d’uns 45 anys, molt demacrat, amb barba a trossos i el cabell negre.

També es diu que anava amb un Peugeot blau marí i que es dedicava a mirar la canalla. Segons aquest missatge, la policia havia dit que l’home, que tenia antecedents, ja estava identificat  i feia dies que l’estaven vigilant.

El cap de la Policia Local, Antoni Carreras, assegura que els Mossos van rebre una alerta en aquest sentit, però assegura que realment es tractaria d’un veí del poble, però sense antecedents policials.

La història, però s’ha desvirtuat i s’ha magnificat a través de les xarxes ja que el missatge circula a través de xarxes socials com facebook  o twitter, i també per converses de whatsapp.

Tot i no ser mentida, si s’ha exagerat i la policia afirma que no es tracta d’una persona perillosa.

Tot i això Carrera demana la col·laboració ciutadana en casos de detectar persones sospitoses, ja sigui per aspecte, per comportament o per no correspondre a l’àmbit habitual del veïnat. Tot i això demana no criminalitzar ni fer córrer falsos rumors que poden crear alarma social.

Les xarxes ajuden a propagar i desvirtuar rumors i notícies. De fet, a principis d’any –poc després dels atemptats contra la revista francesa Charlie Hebdo-  va corre el rumor que els Mossos d’Esquadra havien interceptat un pis franc de terroristes a Calella. A finals de l’any passat va ser la Policia Local de Lloret de Mar la que va haver de desmentir un rumor on s’alertava a la població que un pederasta voltava pel municipi. També a PLF hi ha hagut rumors, com la presència de l’acusat de l’assassí d’Alcasser al nostre municipi o els intents frustrats de segrestos de nens a les escoles locals, dues informacions desmentides per la Policia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics