URGENT

Les administracions locals pressionen els bancs per aconseguir lloguers socials

Compartiu aquesta història

A PLF, el consistori assegura que s’han reunit amb 3 entitats bancàries locals per tal d’arribar a un acord segons el qual cedeixin 1 o 2 immobles dels que tenen buits a la nostra vila a fi que l’Ajuntament en pugui gestionar uns lloguers socials per a les famílies més necessitades.

Aquesta actuació sorgeix després de la moció aprovada al plenari, molt similar a la que han aprovat recentment a Blanes. De fet, en aquest municipi l’Ajuntament ha enviat un requeriment a les 5 entitats bancàries propietàries d’aquests pisos buits per tal que cedeixin l’habitatge a l’administració. Si no ho fan, es podrien enfrontar a sancions que en alguns casos podrien arribar fins a 900.000 €.

El govern català de fet ha acordat aquest dimarts un paquet de mesures per reforçar la protecció a les famílies en risc de vulnerabilitat residencial.

Això es tradueix en què la Generalitat i els Ajuntaments tindran preferència a l’hora de comprar habitatges que hagin patit desnonaments, per tal d’evitar que se’ls quedin “inversors voltors”.  La mesura s’aplicarà fins al 2021 i afecta els 72 municipis amb més demanda acreditada. A més, es sancionarà els propietaris d’habitatges buits en mal estat si no s’hi fan obres de rehabilitació i, si l’immoble està en un dels 72 municipis més sol·licitats, la Generalitat el podrà expropiar temporalment.

L’Ajuntament de Tordera ha arribat a acords amb algunes entitats financeres perquè cedeixin els habitatges buits per a lloguer social i, d’aquesta manera, combatre també la problemàtica de les ocupacions. En alguns casos ja s’han enllestit els tràmits corresponents i els nous llogaters ja hi viuen, pagant un lloguer social.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics