A presó la majoria de detinguts divendres en l’operació contra el jihadisme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El jutge de l’Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez ha interrogat aquest diumenge als 8 detinguts divendres, entre ells la dona que vivia a Malgrat. Després ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança, a 7 dels detinguts acusats de captar nous membres per a la jihad i d’incitar a cometre atemptats. El vuitè detingut, sense especificar quin ha quedat en llibertat.

En la resolució, el jutge parla de jihadisme violent que es val del terror informatiu, sobretot a través de les xarxes socials, per contactar, entrenar, seleccionar combatents i enviar-los a Turquia com a pas previ al seu traslladat a Síria.

Són sis homes i dues dones, tots ells amb la ciutadania espanyola i 5, d’origen marroquí. Segons la policia, la seva tasca consistia a difondre propaganda radical entre immigrants o espanyols d’origen marroquí amb l’objectiu de radicalitzar comunitats.

Segons fonts judicials, el presumpte cap de la cèl·lula elaborava propaganda audiovisual i fins i tot havia utilitzat el seu fill de dos anys dient que volia ser jihadista.

En la seva declaració, el líder de l’organització ha admès tenir un text amb amenaces al rei i a la seva família. També es conserva una trucada telefònica on diu que treballa per al líder d’Estat Islàmic.

Gómez Bermúdez destaca, com a aspecte en comú a tots els detinguts, el fet de la seva difícil situació econòmica, alguns en situació d’atur.

Això, segons Bermúdez, “contribuïa encara més a exacerbar el seu odi cap a la cultura i els valors de la nostra societat”.

La dona que vivia a Malgrat va ser detinguda després d’un llarg escorcoll de casa seva. Poca cosa se sap de la dona, només que vivia amb la seva parella al pis malgratenc des de feia un parell d’anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics