Recollida de signatures  contra les retallades sanitàries a l’Alt Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El comitè d’ empresa de l’hospital Sant Jaume de Calella, CAP Calella i de l’Àrea Bàsica de Salut Malgrat-Palafolls, ha iniciat aquests dies una campanya de recollida de signatures per aturar el que consideren una davallada dels serveis sanitaris públics a les poblacions de l’Alt Maresme.

La campanya arriba avui a PLF on aquest matí i tarda estaran recollint signatures a la Plaça de Poppi

Els impulsors de la recollida de signatures, denuncien el tancament de llits als hospitals i les derivacions de pacients  a empreses privades, la manca de professionals per atendre les necessitats dels malats, les insuficients i obsoletes instal·lacions i el col·lapse i el caos de les urgències hospitalàries i els centres d’atenció  primària.

També denuncien que la reordenació de serveis empitjora l’atenció als malalts de la zona. Fa uns mesos el Corporació de Salut del Maresme i la Selva va reagrupar els serveis de  cirurgia, traumatologia i ginecologia dels hospitals de Calella i Blanes, pel que només es donen en un dels 2 centres i no en tots dos com abans.

Les signatures també volen denunciar que la dependència administrativa  a la província de Girona fa que els malalts  més greus hagin de ser traslladats a l’Hospital Josep Trueta i no als més propers com el de Mataró i Can Ruti de Badalona.

A la nostra zona destaquen que s’han tancat urgències nocturnes d’alguns CAP, que els metges tenen més quota de pacients o que s’han eliminat llits a l’hospital de Calella. Ho explica Maria Jové, presidenta del Comitè d’Empresa  de l’Hospital de Calella.

També volen recordar que les llistes d’espera allarguen el diagnòstic i el tractament dels usuaris del nord de la comarca.

Jové explica que totes aquestes retallades responen a una política generalitzada al país i que repercuteix a tots els ciutadans. Les signatures recollides avui seran entregades a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a la Generalitat  i al Parlament per aturar questa política sanitària.

La campanya de recollida de signatures ja s’ha fet  a Pineda, Calella, Tordera o Malgrat i aquesta setmana, a banda de PLF, també estaran a St Iscle, Sta Susanna, Poblenou o St Pol.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics