87 sol.licituds per començar P3 a les escoles de Palafolls

Aquest dimarts finalitzava el termini de preinscripció  escolar pel proper curs dels estudis obligatoris. Com és habitual, el principal focus d’interès és el nombre d’alumnes que sol·liciten plaça per incorporar-se al sistema educatiu a P3. Entre les dues escoles de PLF s’han rebut 87 demandes per cursar el proper curs escolar el P3 al nostre municipi.

En concret, han demanat entrar a Les Ferreries 45 infants, mentre que a Mas Prats ho han sol·licitat 42. La previsió era poder obrir dues aules de 25 places a cada centre, és a dir que cada escola tenia la previsió d’una 50a d’alumnes de 3 anys. Com cap centre ha sobrepassat aquesta xifra, no caldrà valorar els mèrits de cada sol·licitant i, d’entrada, totes les preinscricions es podran atendre al centre desitjat.

En els últims anys, cada curs comptava amb 5 aules de P3, que es repartien entre les dues escoles. Aquest curs, però ja es van reduir a 4, davant la davallada d’infants que ha obligat a baixar el nombre de places ofertades. De fet, pel curs de l’any passat hi havia 110 nens i nenes de P3 a les escoles locals, mentre que per l’any que ve s’hi ha apuntat 87.

El procés no només era per P3, sinó per a qualsevol curs dels obligatoris cursar. Més enllà de P3, hi ha hagut una 20 de sol.licituds per d’altres cursos.

També els estudiants que han acabat la primària i que el proper curs iniciaran la secundària, havien de demanar plaça a l’Institut desitjat. En el cas de la Font del ferro de PLF, tot i garantir plaça als alumnes procedents de les dues escoles de primària del nostre municipi, calia formalitzar la preinscripció. En total han demanat cursar 1d’ESO al centre palafollenc un total de 115 joves, la gran majoria procedents de les escoles de primària de PLF.

Ara el procés continuarà amb la matrícula oficial que es farà a mitjans de juny.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics