URGENT

La poesia ‘underground’ tanca demà el cicle de Poesia als Barracons

Compartiu aquesta història

El passat mes de novembre s’encentava la 5a edició d’aquest cicle que es tancarà demà divendres amb el periodista, poeta i director del suplement de cultura del diari Punt Avui, David Castillo, que presentarà un conjunt de poesies catalogades com a ‘underground’. Es tracta de poesia provocativa, que tracta temes fora d’allò comú, i a més ho fa de manera poc convencional.

Aquest any el cicle Poesia als Barracons ha portat al nostre municipi  els noms de grans escriptors i de crítics traductors, com ara Oriol Ponsatí-Murlà, Jabier Muguruza, Enric Cassases, Montserrat Escartín, Jordi Llavina o Matthew Tree. Cadascun d’ells, des de la seva especialitat o des del seu terreny han procurat fer contagiar l’interès i la passió per la poesia als alumnes de l’institut, que són els principals destinataris del Poesia als Barracons. De fet, el programador del cicle i professor de l’institut ,Josep Hernández, parla de satisfacció amb l’edició que es tanca demà.

El cicle és obert a tothom, tot i estar encarat bàsicament als alumnes de Batxillerat i 4t d’ESO de l’IES de PLF, per tal de fer més proper el món de la poesia a aquests estudiants.

Josep Hernández ha explicat que la proximitat i el contacte amb el poeta i rapsode afavoreix aquest acostament, perquè els alumnes veuen que rere la poesia hi ha algú.

La lectura d’aquesta setmana, la que tanca el cicle de Poesia als Barracons a PLF, serà demà a 2/4 de 12 del matí a la sala d’actes de  l’institut Font del Ferro. Tothom que vulgui assistir-hi, i no sigui estudiant del centre, cal que ho sol·liciti per telèfon.

El Poesia als Barracons ha arribat enguany a la seva 5a edició, justament l’any en que l’Institut de PLF celebra el seu 10è aniversari i rep aquest nom, perquè en els seus inicis es feia als barracons provisionals que acollien l’institut abans del seu edifici definitiu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics