Palafolls cedirà material per netejar els búnquers de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va presentar la 2a jornada de Recuperació de la Memòria Històrica a Blanes  que es farà el proper dia 11 d’abril organitzada per Joves d´Esquerra Verda, amb la col·laboració d´Alternativa Jove. La voluntat és aprofitar un dia per netejar, buidar de deixalles i runes l’interior dels búnquers i les estructures de la Guerra Civil espanyola que encara queden a la ciutat.

Tot i que el consistori blanenc va aprovar una moció per declarar aquests elements com a Bé Cultural d´Interès Local,  l´àrea de Medi Ambient no els va deixar el material i eines de la brigada d’obres per poder dur a terme la neteja amb voluntaris. De fet enguany tampoc han volgut deixar aquest material, però en canvi han aconseguit que l´àrea de Medi Ambient de Palafolls els faciliti les eines, juntament amb pagesos, constructors i la propietat dels terrenys.

L’any passat membres d’Esquerra Unida de PLF van participar de la 1a jornada de recuperació històrica i enguany han demanat eines al consistori palafollenc per tornar a ajudar un any més.

Precisament els organitzadors de la jornada han criticar que el consistori blanenc hagi denegat ajuda material a la iniciativa i que s’hagi hagut de recorre a l’Ajuntament de PLF i a particulars per trobar les eines necessari esper netejar els búnquers.

De fet recorden que la feina de netejar aquests elements de la Guerra Civil, recauria en el consistori, però que no només no netegen, sinó que no faciliten la feina voluntària.

La jornada de recuperació dels búnquers serà el dia 11  de les deu del matí a les sis de la tarda en un bloc de dues hores i mitja al matí, i dues més a la tarda, amb la intenció de netejar de runes, deixalles, vegetació i pintades  per completar així  l’obertura del segon ramal d’un búnquer i un passadís de més de 30 metres, després que l’any passat quedessin obertes dues entrades.

 

Diari Girona
Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics