La Generalitat obre la porta a augmentar la concessió de l’autopista del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que sempre s’ha dit que la prolongació de la C32 entre Blanes i Lloret no comportaria un allargament dels anys de concessió a la concessionària Abertis, la veritat és que el DOGC publicava fa poc el nou conveni en què es preveu com una de les opcions poder ampliar la concessió per compensar Abertis en cas que no s’hagi pagat la inversió de les noves obres el 2021.

Així, si l’empresa no ha recuperat la inversió d’aquesta prolongació en els propers 6 anys, el govern tornaria a allargar la concessió a Abertis, el que suposaria més anys de peatges a la via, la més antiga de pagament de l’estat espanyol.

Per tot plegat la plataforma Preservem el Maresme acusa al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, de “mentir” al territori sobre la finalització de la concessió de l’autopista.  L’entitat considera que els termes del conveni com “una autèntica presa de pèl” i que  el govern català menysté la gent del Maresme  actuant d’esquena als interessos de la comarca.

Per tot plegat es mostren indignats i emprenyats i anuncien accions de protesta i l’elaboració de mocions per tractar-les als consistoris maresmencs.

Per la seva banda, fonts de Territori i Sostenibilitat han assegurat a RP que el conveni només reflecteix un mecanisme de compensació  no només de les obres del nou ramal entre Blanes i Lloret, sinó també per les bonificacions que es donen des de fa uns mesos a alguns viatgers.

La concessionària Abertis i la Generalitat esperen que aquestes bonificacions i les noves obres es compensin amb un increment del trànsit fins el 2021. Si no fos així, i per “cobrir-se les esquenes”,  hi ha diferents formules per acabar de compensar-ho. Una d’elles, admeten, és allargar el període de concessió.

D’altra banda, el departament també ha anunciat ja l’obertura d’un procés d’audiència pública per a la millora del traçat Blanes-Lloret de la C-32 “entre administracions, ciutadania i societat civil, per tal de poder presentar al.legacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics