Blanes no farà una consulta sobre la prolongació de l’autopista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple d’ahir va rebutjar la moció presentada per ICV-EUiA que demanava estudiar alternatives al ramal previst per allargar l’autopista fins a Lloret. El document també demanava organitzar una consulta popular per saber l’opinió dels ciutadans. Els vots del PSC i de CiU van tombar la moció a la que hi donaven suport els ecosocialistes, el PP i la regidora no adscrita.

Tant els socialistes com els nacionalistes van defensar que el nou tram descongestionarà la carretera actual entre  Blanes i Lloret i recorden que la Generalitat farà una audiència pública amb 30 dies per poder presentar al·legacions.

Durant el debat, el president de l’associació Pinya de Rosa, Joan Mora , va denunciar que el projecte talarà uns 60 mil arbres i que la Generalitat ha aprovat el projecte amb estudis de fa 10 anys.

ICV-EUiA va coincidir que no se solucionaran els problemes de mobilitat i que la prolongació no serà gratuïta, ja que es contempla prorrogar la concessió a Abertis més enllà del 2021 en cas que no s’assoleixi el flux previst de vehicles.

L’alcalde va admetre no tenir encara el projecte, però si haver-lo estudiat durant la seva presentació fa dues setmanes. Assegura que aquest nou ramal serà beneficiós per relaxar el trànsit i millorar la seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics